Belangrijk: Onze 60 minuten bezorging kan alleen gegarandeerd worden als de winkel aangeeft dat de bestelling klaar is om opgehaald te worden.

De klant bevindt zich in de checkout en kiest voor Packaly, vanaf dit moment volgen er een aantal geautomatiseerde events die we hieronder uitleggen vanaf het moment dat de klant voor Packaly kiest.

Je klant is in de checkout

Wanneer een klant voor Packaly kiest in de checkout, gebeurd er het volgende:

  1. Ten eerste ontvangt je klant een bevestiging van Packaly dat ze een bestelling hebben gedaan met Packaly. In deze email vinden ze ook de link naar de track & trace pagina.

  2. Jij, als winkel, ontvangt een email met de gegevens van de order, die je nodig hebt om de bestelling voor te bereiden.

Je krijgt een bericht van de bestelling

Eenmaal je een email hebt gekregen van de Pacakly bestelling, is het tijd om deze voor te bereiden. In de Lightspeed eCom backoffice ga je naar Orders:

  1. Klik op Orders om het overzicht te krijgen van de bestellingen

  2. Klik op de order die je zojuist met Packaly ontvangen hebt.

  • Bij een 60 minuten order heb je 30 minuten om dit te doen

  • Bij een avondlevering dien je dit uiterlijk 30 minuten voor de bestelling geleverd moet worden te doen.

"Mark as Shipped" de bestelling

Als de order klaar staat om opgehaald te worden, dan klik je op "Mark as Shipped". Op dit moment zal de bestelling aan een van onze Riders toegewezen worden.

Je kan de bestelling niet tijdig voorbereiden

Wanneer de bestelling niet op tijd is voorbereid, kunnen we de bezorging niet garanderen en zullen we automatisch je klant en jou een email sturen waarin je een nieuw bezorg moment kan kiezen.

  1. Je klant ontvangt een email dat de bestelling op een andere moment komt en dat ze later een email ontvangen op welk moment dit zal zijn.

  2. Jij als winkel ontvangt een email waarin staat dat de order niet tijdig voorbereid is. Wanneer je de bestelling alsnog markeert als “Order is ready to be delivered”, zal de bestelling automatisch opnieuw gepland worden en de klant een email ontvangen.

We plannen een nieuw bezorgmoment

Wanneer de nieuwe bestelling is gepland sturen we de volgende emails:

  1. Je klant krijgt een email met het nieuwe 1-uurs tijdslot waarin de bestelling zal bezorgd worden, ook zal de email de Confirmatie code bevatten.

  2. Jij als winkel krijgt het bericht wanneer de Packaly fietskoerier de bestelling komt ophalen.

Vanaf hier is alles geregeld, het enige dat je moet verzekeren is dat de bestelling overhandigd wordt aan de koerier.

Did this answer your question?